Thursday, June 2, 2011

Saturday, May 21, 2011

cincin belah rotan..


tidak aku pinta
malapetaka datang menimpa
bertahun menjalin cinta
kau dan aku terpisah jua

bukan aku meminta
tapi takdir memaksa
cuba pertahankan juga
tapi sayangnya jodoh tiada

kuat aku menahan air mata
kau tidak pedulikan juga
kuat aku pertahankan cinta
kau tetap sebegitu rupa

bukan sekali
bukannya dua
berselisih benda yg sama
aku kuat pertahankan cinta
tapi sayang kau tak menghargainya

kite cuma insan biasa
lemah godaan dunia
kerana takdir terpisah jua
semoga di kau bahagia
dengan cara hidupmu..sebegitu rupa

ku menangis..
berendam air mata
kau hanya memandang sebelah mata
tujuan ku jumpa mu cuma
ingin memulangkan cincin belah rotan kita.
wassalamualaikum
semoga di kau bahagia
dengan hidupmu..sebegitu rupa....


created by :hunny bee 31.jan.2011

Friday, May 20, 2011

21.MEI.2010 - 21.MEI.2011 GENAP 1 TAHUN PEMERGIAN ARWAH SAHABAT SAYA..AL-FATIHAH.

satu tahun sudah pemergian sahabat karib saya ALLAHYARHAMAH NOR SHAHIDA CHE AHAMAT di sebabkan oleh kanser limfoma yang d ihidapinya selama lebih kurang 3bulan setelah mengesyaki beliau mempunyai penyakit tersebut..mudahan beliau di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. AL-FATIHAH..


video

saya rindukan arwah....


Wajib sebelum berkahwin..


KERJAYA

Yes..first things, aku mesti dapatkan kerja dulu. ade kerjaya sendiri, kerja tetap. aku jugak percaya, lelaki sekarang semue nak perempuan yang bekerjaya kan? lagi pun, belaja tinggi-tinggi..lama-lama tak kan tak kerja pulak kan?? semuenye material sekarang. kawen bukan selamanya berdue.. kene fikir tentang itu.lagi pun, kerjaya adalah jaminan kita untuk mase akan datang..kita tak tahu apa akan jadi masa kan datang..kan3??

SIMPANAN

Yes da second things is, mesti ade simpanan dalam asb..at least 10k. huahuahua. terkentut aku dengar. 10 hengget pon susah nak simpan,mau 10k. oklah, kurangkan sikit. at leat 5-8k...

KERETA

Ok, yang ini. alhamdulillah, aku dah dapat..hadiah dari mak and abah..sayang kamu sangat3!! terime kasih mak & abah...ade kereta sendiri senang. x payah harap si habi je nanti, cz dy bukan selalu ade dengan kita. fikir tentang itu. beridkari sendiri je ye. tak nak menyusahkan habi saya nanti..

BALAS JASA MAK & ABAH

Dah jadi wife nanti, kite dah jadi milik si suami kan. so, di kesempaan sebelum kahwin tu, at least nak bagi la hadiah @ sesuatu pada mereka...i will.........saya sangat sayangkan mereka.

ILMU

Saya nak belaja banyak perkara mengenainya sebelum saya melangkah ke alam perkahwinan. saya tak mahu jadi isteri yang membebankan suami saya kelak dan ibu yang tak tahu jaga anak...jadi saya perlu lengkapkan diri dengan ilmu yang cukup..ilmu agama & keibu bapaan..

MASAK

Saya takut bab ini. nak cakap pandai masak,pandai..tapi..x tau la kne selere tekak si habi n mak mertue ke tak. kalau di suruh masak lauk-pauk yang biase-biase orang masak, insyaAllah dah boleh. skunx belaja wat kuih, nasi n mee bagai. takot lak kot-kot dapat si habi n mertue yg suke makan n masak benda2 cm tu an..huahuahua. juga nak belaja masak lauk-pauk raya rendang, serunding, kuah kacang sebab saya x reti.hahaha! juga masakan jawa, pecal, lontong, soto,daging palembang...kot la mak mertue nak merase tradisi jawa kan. 'adda, mak teringin la nak makan pecal, kan sedap kalau adda buat tuk mak' huahuahua. menanges!


enough..that all...skema gile ayat aku untuk scene ny. boleh ke?

SA: Mudahan dapat di realisasikan..dengan izinNYA


Saturday, May 7, 2011

Kisah Lawak 22tahun ( setori 2)

Semekom!
mak ai...berhabok doe! tolong lap jap,boleh tak? hahaha..hari ni baru ade mood sikit nak menaip..nak setori la..lawak 22tahun.

errmm..cam ne nak start erx?ok!!!

hari tu,mase aku pektikel kat klang kan..aku ade sorg kawan..kawan aku ni dy sakit perot, x taw la ape masalah perot dy mase tu..mase tu sume dah tido..aku pun dah tido..aku tido awal hari tu,cz esok aku x mengajar.


tengah duk syok-syok tido..tibe-tibe,si kawan aku sorang kejut.
'adda..bangun..suzie sakit,macam mane ni?'

aku dengan muka blurr pun bangun la..aku tak cakap ape-ape..aku diam je.....

lepas tu kawan aku tu,p kejot kak yati..suh bawak pi spital la kan..mase tu tengok jam baru pukul 230am.

aku ingat nak tido balik la kan (punye selfish!hahaha) sebab aku blurr mase tu,macam mamai2 lagi. tapi,kawan aku ajak p spital skali..aku diam je,x cakap ape-ape...aku bangun la dari katil...

aku pun turun la pimpin kawan aku..satu rombongan p spital..5orang sekali g tu.hahaha..

aku dengan X BASOH MUKE,X SARUNG TUDUNG,X SIKAT RAMBOT,X IKAT RAMBOT,BAJU MICKEY MOUSE LG TU,SUWA PINK.... hahaha..boleh g spital macam tu je....aku pike,lantak la...bukan ade orang pun pagi2 bute ny..lagi pun..mmg aku blurr gle mase tu..

sampai-sampai spital,aku bawak kawan aku reg kat kaunter..tibe-tibe....

ade sorang mamat kerja spital tu,dok senyum-senyum,sengih-sengih n kenyit-kenyit mate..aku pun pandang la kiri,kanan..pusing depan belakang...xde pun orang dekat-dekat dengan aku..aku pun pandang la dia dengan muke pelik..dia pun tunjuk jari ke arah aku..aku pusing lagi belakang,tengok ade orang tak kat belakang..mamat tu panggil aku..aku wat don knoe je...dalam hati,apehal la mamat ny...sewel!


lepas kawan aku sume da masuk spital,aku ni nak kuwa la,lepak kat luwa cz dalam tu sejuk sangat,aku pulak pakai lengan pendek..kulit aku ni x boleh sejuk2,nnti naik merah gatal-gatal.mase nak kuwa tu..........


mamat yang dok sengeh seko-seko,yang mate dy tekehel tu..bukak pintu n tarik tangan aku,masuk bilik ubat..cuak gile!!!


kau tahu dy cakap ape??

'awak ni comel la...saya tego td awak x layan pun..duduk la dulu kita borak-borak,kawan awak tu lame lagi..'

aku ni pun jawab..

'mate awak ny spero ke??x pon kne operation tukar kornea mate?saya nak kuwa...'

lepas tu dy jawab

'saya tak kasi awak kuwa,klu x bg no tepon..'

hah!! ak nak xnak..tepakse la bagi......daripada ape2 jadi kat aku kan??

xlame pas scene tu,ade orang ketok pintu...tengok2 kawan aku....nasib alhamdulillah!!x jadi ape2 kat aku..

lepas tu aku kuwa tebahak-bahak aku gelak!! bodo punye orang muke yg x basuh bangun tdo,selekeh,serabai macam ny dy cakap aku comel...sah!! mental..adoi........

begitulah lelaki....macam-macam hal..macam-macam perangai............

lepas tu aku sampai umah,tengok2 miskol dekat 20kali.no x save..mungkin mamat tu...
esok dy kol,aku terus terang cakap dah bertunang....then dy x kacau2 aku dah...hehehe..gile sungguh lelaki tu kan?

p/s:kalau nak kene ngorat..tiru gaya saya ye...kahkah


Thursday, April 7, 2011

Puppy Love (Part 1)


nak setori..
semalam kemas-kemas almari nak susun buku-buku la kan.tibe-tibe terjumpa la satu dua helai kertas terselit kat dalam satu buku tu...jeng3**..tu la lukisan atas tu!

Cinta 5tahun lepas...
dulu rajin wat benda-benda alah ny..budak-budak becinta..beselah kan3??(blushing**)

sebenarnye nak bagi dekat kekasih dulu..tapi x sempat nak bagi.nak bagi je, cinta terputus di tengah jalan..sadis kan?? hahaha..so simpan lah..x sangka jumpa balik lukisan ny.

dulu tangan lembut..berseni lagi..pandai la lukis benda-benda ny..sekarang dah konkrit..so..da x bpe nak boleh sangat lukis.haha.kesian.



HAHAHA..LOL!



ex boyfie pn da nak kawen tahun depan..moge kau bahagia la erx wan..jangan hot temper sangat la..huhu...winkwink**

Saturday, March 19, 2011

WANITA MALAYSIA CANTIK & HOT..I ADORE


Adat la perempuan kan..mesti suke tengok perempuan yang cantik.rasanya semua perempuan macam aku kot.cuma antara obses atau tidak je..aku ny suka sangat usha-usha gambar pempuan yang hot-hot,cantik tahap A+ bagi aku lah. ok..saje-saje nak share..haha..xde koje..winkwink**

Mereka yang hot dimata aku:

awek bawah ny pelakon baru..nama dy natasha hashilla..orang panggil tasha shilla..pelakon drama gemilang kat tb3 tuh..cute+comel+cun+super hot !


ok..ini hanis zalikha..sape yang tak kenal dy ny agak-agak buta keyboard kot.haha.dy ny dulu pernah masuk Malaysia dream girl.dan juga blogger terkenal.inibelogsaya.blogspot.com...mase dia masuk Malaysia Dream Girl tu dy baru je habis SPM.beliau sangat cantik and educated,and she got 6A's or 7A's in SPM.lupe arh..haha


ok..Fazura..dia simple tapi supernova hot..cara dia bercakap..i like!


ok..before this,tak pernah kenal pun siapa beliau.tapi,kawan aku suruh tengok sebab dy cakap dy cantik..ini Kilafairy,anak rohana jalil..hot kankan..tengok bibir la..haha


tak payah diragui dan dipertikaikan..aku suke dia mase dia masuk AF dulu..cantiknye lah mate dy kan..heliza helmi..

ok...well done! haha..............................(*_^)


Curahan budak praktikel..


Eh..eh...caakk!!
hehe..semekom cayang..
sihat?da mkn?cukup tdo?dah dating??
alo..jeles arh!!
HEHEHE



hai,nak ngadu ny..baru pas siap wat bbm untuk observe khamis ny.penat lah cayang..makin nak habis praktikal,makin stress..semua kerja dah nak kne submit.jurnal lagi,rph setiap hari n mural yg tak siap-siap lagi...

tapi sedikit kurang tekanan bile separuh dari Folio ROS dah siap.separuh pun dan 120page ok..and ade lagi beberapa point yang aku x buat..kene jumpa Guru besar.

juga BBM untuk observe khamis ny dah siap,lembaran kerja utk isnin dah siap,cuma BM untuk observe hari selasa x buat lagi.sempat kot buat dekat sane..


kat sini lah tempat aku praktikal..dan jumpa porang tersayang. hikhik.

awal-awal dah kene wat mural . suke sangat2 :P




Hasil mural pertaman yg sangat ???????..(*_^)


ok..sekarang pasal kerja yang bertimbun.

setiap hari BBM,BBM,BBM..( bahan bantu mengajar) semangat A+





ok now! folio..betapa peninx,sakit hati nk siap an..ny pn belum complete=(




uweerrrkkk!!!
bersukan lagi bagus dari wat benda tu sume


ok..dah penat..bla dulu ar......hahaha



sob3! just more 2weeks dapat tengok En Lab ICT =(

Thursday, March 17, 2011

gedik 1-selepas birthday arwah syida-

video

video ny kenangan selepas sambut birthday my bestie..arwah syida.mase tu hepi gile..video ny ade valuenye..sekarang dengan kawan saya yg sorg tu da x close sangat..rindu sangat-sangat mase ny..

Wednesday, March 16, 2011

Black dah putus dengan awek dia..ade can aku masuk line!

haha..sume orang yang kenal aku taw..aku memang adore gile dengan juara mentor 3 ny..memang tak hensem,tapi aura dy tu,menusuk ke dasar hati taw.jatuh cinta dengar suara dy..ape lagi perangai dy yg gile-gile n macam malu-malu kucing tu..bile aku dengar sore dy..bergetar jiwa..Grrrrr..

terima kasih oh bulan menyampaikan berita yang sangat mengujakan..haha..

(screenshot status fb black)

black and awek athna khairani...cun an awek..untung2..


black,nak masuk line blh?i pun ape kurangnye kan3?? kahkahkah..xde la gurau je..cume adore as a admire je ye..nape ny gadoh-gadoh,x mo la putus-putus black...aiyoyo...i doa an u heppy2 selalu ye...selalu sokong u..!

sa: eleh jap lagi sambung balik la tu..taw sangat dah dorang tu.

picture credit by oh!bulan & oh!artis..


Sunday, January 30, 2011

........noktah.......

akhirnye...

ajalnya hubungan kita di sini....

PERKAHWINAN


Dengar macam best je kan..KAHWIN..
tapi..tol ke syok KAHWIN?

orang cakap sebelum kahwin semuanya wangi..
indah-indah aje kan..

awek yg x pandai masak pun..
sebelum kahwin:
'ala,no hal lah yunx..kite makan luwa je ye..lagi pun kite berdua aje'

lepas kawin..urm..xde makne semua tu..

'ko ingat aku cop duit nak makan luwa hari-hari?? tu lah ko,dari dulu aku suruh belaja masak ko x nak!'

mase tu,pinggan,periuk,kuali hinggap atas kepala..sabar la duhai hati..

kahwin kerana ikut hawa nafsu,mungkin binasa kan akhirnya. tapi,elok jugak kahwin cepat-cepat untuk elakkan maksiat,zina and buang bayi..tapi,itulah silap..mungkin x fikir panjang untuk masa akan datang..

dah kawin macam-macam kena fikir..dulu sorang..sekarang dah berdua..semua jadi double.

katil double
pinggan double
urm..maknenye duit kene la berdouble2..

dulu mase bujang menyewa boleh la share dengan kawan-kawan serumah..satu rumah mungkin 4,5orang..kurang lah beban..api,air pun share..tapi bila dah kahwin..semua jadi tanggungan sesama sendiri..ikut budi bicara si pasangan suami isteri lah kan...

dulu bujang makan pun x kisah lah sangat..x reti masak pun, setakat goreng telo mate dah cukup..x pun tapau je lauk,masak nasi kat rumah..kalau dah kawin..urm..xde maknenye la nak buat macam zaman bujang dulu. mesti kene masak punya..klu dapat hubby yg x cerewet, makan je ape kite masak..alhamdulillah la..tapi,klu dapat yang cerewet..sarapan nk menu lain, tengahari nk menu lain,malam nk menu lain..belum lagi dia mintak nak kuih petang2..x ke naye kite?

dulu mase bujang, duk menyewa dengan kawan-kawan boleh la nak memekak macam orang gila, karok sampai pagi ke ape.tapi bila dah kawin nanti macam-macam kene fikir..esok kene bangun pagi buat sarapan,pergi kerja lagi,kemas rumah,basuh baju lagi..kalau dapat suami yang ringan tulang, rajin bantu isteri..alhamdulillah lah..hilang la sikit beban si isteri.tapi,kalau dapat suami yang 24jam nak rumah kemas,bersih memanjang dia pulak jenis lepas tangan, berat tulang nak menolong..huuu...tidak terdaya rase nak menanggung sorang2..

belum lagi dah ada anak nanti..hal anak pulak..anak menangis tengah malam nak itu,ini..kalau lah dapat suami yang memahami, yang ringan tulang menolong..alangkah bagusnye lah..bahagia jadi seorang isteri!! tolong buatkan susu anak and tukarkan lampin sekali-sekala itu dah cukup memadai untuk seorang isteri.

bila dah ada anak nanti..semuanya berganda..wangnya berganda-ganda..susu,lampin,baju..belum lagi mainan dorang...tengok anak sedare aku tu,macam-macam jenis mainan dah..nampak ape je mesti nak.klu x dapat mula lah meraung. belum lagi anta nursery..kalau sorang anak rm250..itu sorang..kalau dua,tiga orang?? separuh dari gaji untuk bayar nursery saje.

belum lagi masalah dengan karenah ibu mertua,ipar duai kita..kita tak tahu hati orang kan..kot dapat mertua yang cerewet bagai..semua nak perfect..x ke naye kite?? kot dapat ipar duai yang suke buat cerita,fitnah itu ini...dah bersedia ke nak kebalkan telinge..kentalkan hati hadapi semua tu? huu...x sanggup rasenye..

tak payah fikir jauh-jauh la..masalah diri kita sendiri dah cukup terbeban kot..bayar kereta dah separuh gaji, potong PTPTN, bil2 pelbagai, susu, pampers anak, makan-minum, minyak kereta ulang alik, tol, sewa umah...kalau sorang kerja, memang x cukup kot..nak rase hidup senang sikit kene lah dua-dua kerja..baru lah rase x terbeban..kan3..

tapi..klu si isteri dah bekerja, semua terbeban la pada si isteri..kerja, kemas rumah, memasak, hal anak, hal suami..belum lagi kerja yang kene siapkan kat rumah. Huu..moge dapat suami yang ringan tulang dan memahami..bukan cerewet dan tahu memerintah je...

adui...syok ke kahwin??
urm...belum bersedia lagi kot...
nanti2 la..tunggu dapat kerja best2 dulu
ada simpanan and kereta sebijik..
owryte kot...boleh la sape2 nak masuk..hahahaha..



SA: lepas SPM terus kahwin....syoknye an3..haha





Saturday, January 8, 2011

Kisah lawak 21 tahun (setori 1)

korang ada cerite lawak tak dalam hidup korang??
yang korang tak boleh lupe sampai sekarang..

hahahaha..jom..jom..jom gelak dulu tegolek-golek ok..
actually ny antara kisah lawak yang tak berapa nak lawaking sangat lah kan..
yang penah jadi dalam hidup aku..saje nak share..
sudi bace..bace lah..x sudi..xpe..jenguk je ye =)

AL-KESAH 1 TAK BERAPA NAK LAWAKING LAH:

mase form1, aku tak pandai bawak moto lagi taw..1 day tu bufday bfren aku,then aku xde transport nak g umah dy.dy pun duk sibuk lah,pakse jugak aku datang.dy suh kawan aku jemput aku dekat rumah.tapi yg lawaknye dorg datang naik moto..berdua.berdua ok!

habis kau nak suruh aku duduk dekat raga moto ke, dekat tengah-tengah ke atau kite jalan kaki sama-sama n then ko tolak moto tu? soalan bernas la dari aku kan..dorang pulak boleh cakap,
'ko duduk tengah la.'..
'kau ingat aku budak 3tahun ke?'
malas nak ulang alik ceritenye,dorang suruh aku bawak moto kapcai honda bulat bapak aku,honda bulat yg c70 ke c ape tah aku x engat cz moto tu dah lenyap.ha3.kebetulan pulak la kan,parents aku tak de kat umah mase tu.aku pun amik kunci moto,moto kawan aku tolong start,sebab aku tak reti start moto,kawan aku yang lagi sorang tu x pandai bawak moto jugak.aku pun buat-buat pandai la bawak moto.walhal,aku x taw ape2 pon.kawan aku cakap tekan gear 1..aku pun tekan la.ok..moto jalan.bangga neh!aku bawak moto.

Tak lame pas tu kawan aku cakap,tekan gear 2,aku dah tekan tapi tak boleh2,ketat gile kot gear dy.moto dah tesemput-semput.mcm nak ilang nyawa la kan..dan2 pulak dekat simpang,moto dah tahap semput gile,aku tak boleh kawal..last2 masuk longkang..eh2..x masuk longkang lagi..tapi nak masuk longkang..gile beb!! ketar lutut badan aku bagai.kol kawan aku yg bufday dy tu kan suh dtg kt simpang.nasib la x jauh dr umah dy.kawan aku tu tlg bwk moto.

Balik tu,dy tolong anta aku.balik-balik umah,parents aku dah ade kat umah.parents aku tanya..'p mana dengan moto tu'..'g umah ayu,bday dy!mak..orang dah pandai bawak moto...'..hahahaha.padahal!! huhuhu..

lepas dari saat tu,aku tak cuba dah bawak moto.takot kot.tapi,mase aku form bape tah..abah suh aku balaja bawak moto..pandai!!aku dah pandai bawak moto..tapi..scooter je aku pandai,moto manual aku x reti..lepas SPM baru aku belaja bawak manual..n aku pandai la bawak moto..sekarang,aku ke sana,ke sini, ke sunu dengan moto..eh2..dgn scooter ego aku lah..hiihii...
(Ha,moto mcm ny la moto abah aku tu,yang aku bawak tu.hahaha.honda c70.lol skunx moto tu dah xde dah)


Tak kesah la kan..yang penting aku bukan macam org bawah ny ea..=)


( yang penting aku bukan minah rempit pakai baju kurung dengan willey bagai ok!haha)

and..kalau aku jadi naik moto dengan dorang....



( mungkin kami serupa ini kan3???lol lagi sekali lah!! haha)



SA: KEJADIAN YANG SAMA MENIMPA AKU MASE AKU BAWAK KETE MSE MULA2 DPT LESEN DULU.THEN,PAI SEKRANG TAK BERANI NAK BAWAK KETE..WAWAWA..CITE ITU..ENTRY MASE AKAN DATANG.

picture credit by google and oh!media.

Friday, January 7, 2011

saya jalan kengkang??


wah..wah..wah...
betulkah statement itu..kenapa ye aku jalan macam tu??
actually,aku hanya jalan macam tu bile aku pakai baju kurung sahaja..
baju kurung yg aku tak selesa and rase sangat besar incinya untuk aku..
kainnya yang labuh..bajunya yang lebar..
so..jalan pun angkat lah kain belah susun..
memang style aku lah...itupun klu aku pakai sandle o seliper
klu pakai heel..xde la jalan aku sebegitu rupa..
automatiknya catwalk di atas jalanan..haha..

tapi....semenjak dua menjak ni..



rase macam terkengkang pulak..
apesal??
badan rase melayang je..
peha dah x begesel dah..
bile cekak pinggang jari belah kanan n kiri dah boleh bertemu..
ape tandanya ye??

hahaha..
PERASAN DIRI DAH KURUS SEBENARNYE....

kuwang..kuwang..kuwang..

(yang penting aku jalan kengkang bukan di sebabkan ini..haha..cute!)

credit image by google

SA:TAK KESAH PUN..KALAU SAYA NAK BERKAWAD SEKALI PUN KAN3??

Tuesday, January 4, 2011

Eurobio- Bio-Natural Vitamin E plus Selenium

(boleh dapat dekat farmasi..RM43..tapi mase ny ade diskaun last year..harga sebenar dalam 50 something x ingat )


aku terpanggil pulak nak share supplement yang ak dah telan dalam tempoh 12hari..tapi dah mula nampak kesannya..ape benda suplemnet ny ye??nak taw..ok meh sini aku bagi taw..

Bio Natural Vitamin E plus Selenium ini ialah satu jenis supplement yang berbentuk vegicaps soft yang boleh membantu dan memberi kita kesihatan dan kecantikan yang lebih baik.

Ahli farmasi yang syorkan supplement ny dekat aku, mase aku tangah pening-pening nak hilangkan scar dekat pipi aku ny..

Bio Natural Vitamin E plus Selenium :
  • sebuah formula khusus yang memberi perlindunganantioksida pada kita
  • untuk menjaga kesihatan mata,jantung dan perlindungan kulit
  • bermanfaat mengurangkan komplikasi diabetes
  • memberi kita lebih tenaga dan mengekalkan gaya hidup sihat
  • bagus untuk mereka yang selalu stress
  • bermanfaat pada mereka yang selalu terdedah kepada perokok atau asap rokok..(passive smoker)
Keperluan dan kelebihan Vitamin E pada kita :

  • salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular
  • memperbaiki peredaran darah yang mana perlu untuk memperbaiki tisu dan sangat berguna dalam rawatan 'premenstrual syndrome' dan penyakit fybrocystic buah dada
  • memelihara pembekuan darah yang normal penyembuhan
  • mengurangkan tekanan darah
  • membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengekuaran air mani bagi sesetengah lelaki
  • mengekalkan kesihatan saraf dan otot serta menguatkan dinding kapilari
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut jadi sihat
  • Boleh membantu merikan kelembapan pada kulit,menghilangkan kesan parut
menurut kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E pada masa jangka panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat dikalangan penghisap rokok.

Lain-lain kajian mengesyorkan vitamin ini dapat memperlahankan penyakit alzheimer. sepanjang ini juga di ketahui bahawa Vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan lebih 80 jenis penyakit..

sepanjang aku makan Vitamin ny, aku tengok scar aku makin pudar..muke juga bertambah cerah. aku rase lebih tenang even ade dalam keadaan yang stress..ape yang penting misi untuk ilangkan scar.....semakin mencapai sasaran! korang ape lagi?? cantik luar..cantik dalam..itu yang terbaik....jangan mudah putus asa dan mengalah..kecantikan itu hak milik setiap insan..


SA: NANTI SHADA AKAN SHARE SATU LAGI SUPPLEMENT YANG SHADA AMIK..SOY COLLAGEN MANGOSTEEN.

HAPPY NEW YEAR 2011..


hye kamu sekalian..
mak hai lame sangat tak update blog neh..sibuk sangat memanjang.. haha.

dah terlewat ke nak wish eppy new year?? x lagi kot..hehehe..
korang ade azam baru?? macam mane dengan azam 2010 korang?? dah terlaksana ke belum..hehe..

macam aku,azam 2010 aku nak turunkan berat badan. dulu berat dalam 47-45kg mcam tu taw. look chubby giler. dah la inci x berapa nak tinggi la kan.orang cakap badan sedap-sedap..ish..xnak lah saye..x cantik lansung!

so azamnye 2010 nak turunkan berat dr 47-45kg tu ke 42-40kg..mula-mula susah gile nak turunkan berat.aku ny jenis suka makan..tengok orang makan nak makan..tengah malam boleh melantak burger lagi mase duk umah sewa dulu. mau la badan tak chubby.

so..akhir tahun 2010..berusaha x berapa nak hard sangat la kan. dapat la berat 43-42kg..nampak la kurus skit.ok la kot.x la kurus sangat..tp,still usaha lagi nak capai 40kg.so.nampaknye 2011 still azam sama la..TURUNKAN BERAT BADAN 40KG TARGET!


azam yang kedua nak dapt dean list..alhamdulillah 2sem terakhir ny dapat la kekalkan dean list..CGPA pn alhmadulillah..dengan berkat usaha,doa dan berkat darinya..amin..amin..

azam yang ketiga..nak simpan rambut panjang-panjang xnak potong rambut dah. haha..aku ny gile klu nampak saloon taw, mesti nak gunting rambut..n tahun 2010 aku berjaya tak gunting rambut, even 1inci!!! suke..suke..

ok..enough!! korg?? cm ne??
x kesah lah..janji kita puas hati dengan kehidupan kita...klu kite puas haty.maka kite pun happy!

ok..malas nak panjang lebar membebel..nak list wish untuk 2011 ny..harap terlaksana!! amin2..


PERJALANAN HIDUP 2011..

  • 40kg..
  • Dapat ilangkan scar kat pp (aku ade makan suplement..dr produk eurobio..sangat ok,ok..must try la korg!)
  • InsyaAllah..Ceburi bidang perniagaan.(produk kesihatan dan kecantikan)
  • Dapat kerja yang bagus
  • nak beranikan diri bawak kereta
  • ade rezeki nak beli KELISA.
  • nak jadi wanita yang lebih penyabar, tak kuat melenting, berbudi bahasa, lemah lembut serta sopan santun..terutama pada BF saye ye.
  • Nak berfikiran positif aje..x mo pk bukan-bukan sangat dah
  • Nak penuhkan sembahyang 5 waktu..
  • nak jadi wanita yang matang..bukan like n look childish..xmo gile bebear dah! saye dah 22tahun ok!! tapi macam mau teddy chipmunks la..

ok...itu je..x mo banyak-banyak..takut tak tercapai..amin..amin....ya rabbal a'lamin...


(2011 saye tak nak duduk sit belakang dah.cz kne pkai sit belt jugak!ha3..saye nak duduk kat sit depan belah kanan..driver katanya!)



(and benda alah ny akan berguna jugak pada aku.bukan hidupkan tiap tahun..tapi xde ape function pun..n xkan ade orang cakap lagi "lesen ko tu letak kat muzium je la adda"..NO MORE ok!!)



SA: SEMESTINYA TAHUN NY NAK MORE..MORE BERJAYA N JADI BAIK DARI TAHUN LEPAS..